Szira

Extra gyors pizza tészta

A férjem nagyon szereti a kenyérlángost és a pizzát is, ez a tészta pedig tökéletesen passzol a szalámihoz és a baconhöz is. Tegnap este két pizzát sütöttem (egy pizza egy tepsi) mivel a barátnőméknek is akartam csomagolni. Szóval a recept azért extra gyors mert igazából nem kell keleszteni a tésztát és mégis nagyon finom puha lesz.

20160319_175159

Egy adag kinyújtva nekem a nagy tepsimbe elfér. 

Recept:Mérce a pohárnál 2 dl. Én a lisztet úgy használom, hogy fele sima fehér búza liszt fele pedig teljes kiőrlésű búzaliszt, természetesen egyféle lisztel is ugyanígy működik.

     2,5 pohár liszt

     2,3 pohár jó meleg víz

     2 evőkanál olaj

     1 teáskanál só

     1 teáskanál cukor

     1 dl tej

     25 g élesztő( kockát használok nem  a port)

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt – vagyis azzal kezdek, hogy bekapcsolom. A tejbe beleteszem a cukrot megmelegítem és beleteszem az élesztőt, letakarom. Csak addig futtatom amíg kimérem a többi hozzávalót. Egy nagyobb edénybe kimérem a lisztet és a sót, kicsit lehet megkeverni de nem muszáj úgyis gyúrjuk a tésztát. Hozzáadom a vizet és az olajat. Összevágom a hagymát meg kikészítem a feltét hozzávalóit. Beleöntöm a felfuttatott élesztős tejet, és összegyúrom. Nekem mindig ilyenkor ragadós lesz a tészta így mindig adok hozzá szép fokozatosan lisztet. De nem sokat hogy ne legyen kemény. Jól átgyúrom és szépen kinyújtom. Sütőpapírra teszem és már lehet is fűszerezni pakolgatni a feltétet. Én tejfölös alapot szoktam készíteni -ami két evőkanál tejföl elkeverve a fűszerekkel ( oregánó, piros arany krém, pirospaprika, bors tényleg ízlés szerint), én most pizzakrémet tettem hozzá meg oregánót. Ezt szépen felkentem a tésztára, majd az egyikre apróra vágott vöröshagymát szórtam a másikra pedig lila hagymát. Utána jött a felvágott, nálam épp a szalámi volt a soros. Végül pedig a reszelt sajt. Most már csak a sütőbe kel betenni, én 180 fokon sütöm légkeveréssel kb 10-20 perc alatt megsül igazából nem az időt szoktam nézni hanem amikor pirul a sajt a tetején akkor már jó a tésztája is. Szóval extra gyors, mert nincs külön kelesztési idő, az összeállítása 5-10 perc között tuti megvan és nagyon finom.

Képekben:

20160319_173321

A kinyújtott tészta a sütőpapíron a tepsiben.

20160319_174517

Tejfölös szósszal megkenve és lila hagymával megszórva.

20160319_173521

Tejfölös szósszal megkenve és vörös hagymával megszórva.

20160319_173703

A szalámis réteg.

20160319_174933

Sajtos réteg. – (bocsi házi képek és nem volt tökéletes a világítás)

20160319_175138

És az elkészült pizza. Jó étvágyat és jó sütögetést.

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!