Szira

Gyors és finom – zsemlét sütünk otthon

Úgy jártunk egyik vasárnap, hogy a vacsihoz nem maradt elég pékáru, így körbenéztem a neten egy jó kis zsemle recept után. Többet is találtam, de végül ennél maradtam. Ági receptje volt a befutó a tetovalt lany konyhaja blogon. Tényleg gyors és könnyű is megsütni igaz én csak fele akkora adagot készítek mint ő, és egy ici picit módosítottam a receptet a saját kényelmem miatt.

20160315_112423

Recept (8db – nekem pont egy tepsibe belefért)

     25 dkg liszt ( Én fele sima fehér búzalisztet és fele teljes kiőrlésű lisztet használtam)

     2,5 dl tej

     1 kávéskanál só

     2,5 dkg élesztő (kocka nem pedig por)

     fél teáskanál cukor

     1 tojás amivel a tetejét megkenjük

Bekapcsolom a sütőt, hogy előmelegedjen. A tejbe beleteszem a cukrot és megmelegítem, majd az élesztőt is belerakom, letakarom, hogy felfusson. Közben a lisztet kimérem egy edénybe a sóval. Amikor az élesztő felfut( kb 5 percet várok csak) beleteszem a lisztbe és összegyúrom, kicsit ragadós lesz – utána kell lisztezni. Jól átgyúrom és addig felezgetem amíg 8 részre osztom. Golyó formára gyúrom és megforgatom még a lisztben majd a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Nem túl közel egymáshoz mert még dagadni fognak nehogy összeragadjon. A tetejét megkenem tojással és 5 – 10 -perce beteszem a kikapcsolt sütőbe kelni. Majd 10 -15 perc alatt 180 fokon légkeveréssel sütöm.

20160315_104836

Még nyers de már megkelt.

20160320_195236

Megsült 🙂 Látszik, hogy nem sima fehér lisztel készítettem. Viszont nagyon finom.

20160320_195351

Próbáltam már újhagyma szeletekkel is, bár arról nem készült fotó -túl gyorsan elfogyott. Az apróra vágott újhagymát belegyúrtam a zsemlébe és úgy kelesztettem és sütöttem. Jó étvágyat.

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!