Szira

Piskóta tészta ahogy én sütöm

Piskóta tészta ahogy én sütöm

Recept

6 tojás

6 evőkanál porcukor

1 csomag vaníliás cukor

6 púpozott evőkanál liszt

1 csomag sütőpor (ha valaki a szódabikarbónátot jobban szereti abból elég egy mokkáskanálnyi)

1 csipet só (nagymamám szerint nincs olyan tészta amibe ne kellene legalább egy csipetnyi só)

Elkészítés:

A tojásfehérjéket külön tesszük edénybe és felverjük jó kemény habbá. A tojás sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral szépen elkeverjük én ilyenkor beleteszem már a sütőport és a sót is – könnyebb szépen eloszlatni ha ilyenkor keverjük bele. Ha a fehérjét felvertem a habverővel át szoktam kavarni ezt a tojás sárgájás cukros mixet is. Majd belekanalazom a lisztet, összekeverem és óvatosan belekanalazom a fehérjéből készült habot is. Próbálom nem teljesen összetörni de mégis egyenletesen elkeverni. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm előmelegített sütőben – vastagságtól függően.

Ez egy jól variálható tészta – lehet kakaós akkor egy nagy evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport teszek még hozzá, de készítettem már diós tésztaként is. Darált cukrozatlan dióval 2 vagy 3 evőkanálnyit keverve a tésztába.

 

Jó sütögetést 🙂

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!