Piskóta tészta ahogy én sütöm
Recept
6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor (ha valaki a szódabikarbónátot jobban szereti abból elég egy mokkáskanálnyi)
1 csipet só (nagymamám szerint nincs olyan tészta amibe ne kellene legalább egy csipetnyi só)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket külön tesszük edénybe és felverjük jó kemény habbá. A tojás sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral szépen elkeverjük én ilyenkor beleteszem már a sütőport és a sót is – könnyebb szépen eloszlatni ha ilyenkor keverjük bele. Ha a fehérjét felvertem a habverővel át szoktam kavarni ezt a tojás sárgájás cukros mixet is. Majd belekanalazom a lisztet, összekeverem és óvatosan belekanalazom a fehérjéből készült habot is. Próbálom nem teljesen összetörni de mégis egyenletesen elkeverni. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm előmelegített sütőben – vastagságtól függően.
Ez egy jól variálható tészta – lehet kakaós akkor egy nagy evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport teszek még hozzá, de készítettem már diós tésztaként is. Darált cukrozatlan dióval 2 vagy 3 evőkanálnyit keverve a tésztába.
Jó sütögetést 🙂
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: