Ez egy nagyon finom, nagyon egyszerű és gyors torta recept.
Hozzávalók:
Piskóta amit lehet ugye venni is de én jobb szeretem magam sütni. Recept itt.
250g túró
tejszín (vagy ha valaki jobban szereti tejszínhabpor+ habfixáló)
cukor
6db túró rudi
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát – én vékony rétegeket sütöttem így több hely jutott a tölteléknek. 🙂 A túró rudikat megfosztottam a csokitól, persze pici maradt rajta de az nem baj.
Külön edénybe tettem a csokit mert ebből készült a csokibevonat. Pár csepp olajjal vízgőz felett megolvasztottam a végén és a tortára öntöttem.
Szóval a krémhez elkészítettem a tejszínt, én már mindkét változatban készítettem a habpor +fixálóval és pici tejjel csodás kemény habbá lehet verni ebbe teszek ízlés szerint egy kevés porcukrot és a túrót, meg persze a túró rudit is. Összekeverem és készen is van a krém. Nagyon finom igazán túró rudis ízű lesz. Tojást nem teszek bele így a szalmonella kizárva, meg minden. A krém:
Már csak szépen meg kell tölteni, és a habfixálónak hála meg a túrónak van tartás a krémben:)
Most leöntöm a csokikrémmel, és én díszítésként pár darab francia drazsé golyót tettem a tetejére.
Szerintem elég látványos kis torta és tényleg pik-pak összedobható az íze pedig akár a túró rudi:) hmmm nyam 🙂
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: