Ez egy nagyon egyszerű recept, a szokásos piskótával és túrókrémmel, az eper viszont annyira feldobja – hogy abba se akartuk hagyni az evést. Hozzáteszem anyák napjára készült ez a torta a nagyobbik lányom segédletével. 🙂
Hozzávalók:
piskóta – recept itt 3 lap
250 g túró
tejszínhab (por) + habfixáló
porcukor
0,5 kg eper
egy adag fondant a díszítéshez – recept itt
Elkészítés:
A piskótát megsütjük, amíg hűl addig a tejszínhabot a fixálóval összedolgozzuk, kemény habot verünk belőle. Ízlés szerint adunk hozzá porcukrot is. Az epret megmossuk letisztítjuk és ha nagyobb szemű akkor negyedeljük ha kisebb szemű elég félbevágni. Pár szemet tegyünk félre a díszítéshez. A piskótára jöhet az első réteg túrókrém aminek a tetejére felpakolunk egy adag epret. Ezt a részét csinálta a nagylányom – bár néha inkább a szájába pakolta az epret mint a krémre. 🙂 Utána jön a piskóta és még egy réteg túrókrém eperrel megpakolva. Ezután jön a záró réteg piskóta, melynek a tetejére és a torta szélére a maradék túrókrémet felkentem. Én a fondantot előző nap már elkészítettem, így most csak kinyújtottam és bevontam vele a tortát. nem lett tökéletes, de első próbálkozásra nem olyan rossz. a maradék fondantból formavágóval elkészítettem a hópelyheket – szintén a lányom kérésére – majd apró golyókat formáztunk belőle melyekkel a torta alját díszítettük. Pár szem eper pedig a torta tetejére is került.
Nagyon finom, látványos, és gyorsan elkészíthető is. Jó sütögetést.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: