Ha már a diós csillagnál tartok akkor megmutatom nektek ezt a tavaly készült dió tortát. Ez sem igényelt különösebb előkészületet és azért elég látványos lett.
Hozzávalók:
2 sima piskóta ( recept itt) 1 kakaós piskóta
400 g darált dió
100 g vaj
2 csomag tejszínhab + 2 csomag habfixáló hozzá
porcukor ízlés szerint
egy kanál kakaópor
néhány szem egész dió a díszítéshez
Elkészítés:
A piskótákat megsütjük. A krémet kikeverjük úgy, hogy először a tejszínhabot a habfixálót és a porcukrot kemény habbá verjük. Ebbe kerül a vaj, illetve aki szereti tehet bele vaníliás pudingot is. Érdemes a pudingot sűrűre főzni és akkor a vaj akár ki is hagyható a krémből. Viszont fontos kihűteni a krémet. Ezután pedig bele lehet keverni a diót is. Alulra kerül egy piskóta réteg erre a diós krém, majd a csokis piskóta és egy újabb réteg krém. A tetejére piskóta és mehet rá körbe a diós krém. A díszítést én a maradék krémmel csináltam, úgy , hogy belekevertem egy kanál kakaóport, ezért lett sötétebb, és vékony krémnyomóval rajzoltam mintákat. Az ostyalap akár ki is hagyható, nekem volt még itthon ez a darab így a díszítésbe is bekerült. a fél darab diókat pedig egy kisebb adag krémbe nyomtam bele, szimmetrikusan pakoltam a torta tetejére így nehezebb elrontani 🙂
Jó étvágyat.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: