Ezt a kis finomságot az ovis csoportkirándulásra készítettem – és azért lett csillag mert a nagylányom csoportjának a neve Hajnalcsillag. 🙂 Szóval ez egy átalakított linzer tészta, nagyon finom, puha, omlós és elkészíteni is könnyű. Bátran ajánlom kezdőknek is.
A megsült csillagok :
Recept (3 ilyen tepsi lett belőle):
250 g liszt
250 g darált dió
150 g sütőmargarin/vaj
80 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás sárgája
egy csipet só (a nagymamám szerint minden tésztába kell egy csipetnyi 🙂 )
Elkészítés:
Először kimérjük a hozzávalókat. Vaj:
Majd jöhet a liszt, porcukor, vaníliás cukor és a csipet só:
Következik a darált dió:
És a két tojás sárgája:
Összegyúrjuk a tésztát gombóccá és egy órán át hűtőben pihentetjük:
Egy óra múlva kicsit lisztezett deszkán átgyúrjuk,és nyújtás után már szaggathatjuk is:
Nálam ez most mini csillag volt:
Mehet a tepsibe alá sütőpapírt tettem. A sütőt előmelegítettem 160 fokon, majd légkeveréssel sütöttem kb. 10 percig. Az időtartam attól függ hogy milyen vastagra nyújtottuk a tésztát, ha a széle már pirul akkor gyorsan ki kell szedni:)
És lehet is fogyasztani. Én pénteken sütöttem a szombati napra – addig zacskóba tettem és nagyon finom puha lett, bár hozzáteszem sütés után se volt kemény. Jó étvágyat.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.