Diós mini csillag

Ezt a kis finomságot az ovis csoportkirándulásra készítettem – és azért lett csillag mert a nagylányom csoportjának a neve Hajnalcsillag. 🙂 Szóval ez egy átalakított linzer tészta, nagyon finom, puha, omlós és elkészíteni is könnyű. Bátran ajánlom kezdőknek is.

A megsült csillagok :

Recept (3 ilyen tepsi lett belőle):

250 g liszt

250 g darált dió

150 g sütőmargarin/vaj

80 g porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás sárgája

egy csipet só (a nagymamám szerint minden tésztába kell egy csipetnyi 🙂 )

Elkészítés:

Először kimérjük a hozzávalókat. Vaj:

Majd jöhet a liszt, porcukor, vaníliás cukor és a csipet só:

Következik a darált dió:

És a két tojás sárgája:

Összegyúrjuk a tésztát gombóccá és egy órán át hűtőben pihentetjük:

Egy óra múlva kicsit lisztezett deszkán átgyúrjuk,és nyújtás után már szaggathatjuk is:

Nálam ez most mini csillag volt:

Mehet a tepsibe alá sütőpapírt tettem. A sütőt előmelegítettem 160 fokon, majd légkeveréssel sütöttem kb. 10 percig. Az időtartam attól függ hogy milyen vastagra nyújtottuk a tésztát, ha a széle már pirul akkor gyorsan ki kell szedni:)

És lehet is fogyasztani. Én pénteken sütöttem a szombati napra – addig zacskóba tettem és nagyon finom puha lett, bár hozzáteszem sütés után se volt kemény. Jó étvágyat.

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Tovább a blogra »