A kisebbik lányom szülinapjára készült ez a csokoládés diókrémmel töltött ostyalapos torta, melyben piskóta van és az oldalán finom fondant bevonat. 🙂 Nagyon hamar el is fogyott 🙂
Hozzávalók:
3 db piskótalap – recept itt
ostyalap a torta tetejére – bevált helyről rendelem cím itt
fondant – recept itt
A krémhez:
darált dió (nem mértem le kb fél kg lehetett)
2 csomag vaníliás puding sűrűre főzve
2 evőkanál vaj
1 csomag dr. Oetker tortabevonó ét csokis
Elkészítés:
A piskótákat megsütjük és amíg kihűl elkészítjük a krémet is. a 2 csomag vaníliás pudingot nem egy liter hanem 7dl tejben főzzük fel ezért jó sűrű lesz. Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, majd ha az szépen elolvadt jöhet bele a darált dió. Én nem cukroztam meg mert a pudingot cukorral készítettem így is elég édes lett. az ét tortabevonót zacskóstul forró vízbe teszem és megvárom míg folyós lesz. A zacskót felvágom és beleöntöm a krémbe majd addig keverem míg szép csomómentes lesz az egész.
Megtöltöm a piskótát a krémmel majd még egy réteget teszek rá – nekem maradt ki egy kis krémem így azt a szélére kentem. Amikor elkészültem vele a jégzselé egy kis részével az ostya hátát bekentem majd felhelyeztem a torta tetejére és a jégzselé többi részét szépen elsimítottam rajta. A jégzselé segít hogy ne repedezzen ki az ostyalap szép fényes lesz tőle még a színek is élénkebbek lettek rajta 🙂 A fondantot kinyújtottam és a torta oldalára feltettem úgy hogy kicsit takarja az ostya szélét nehogy vissza pöndörödjön. És a végeredmény:)
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.