Szira

Fondant készítés képekkel – gesztenyekrém barbie torta

Ahogyan azt itt már ígértem, amint újra készítek fondantot fotózom és töltöm is fel nektek. Annyi a változtatás benne, hogy vettem Dr.Oetkeres marcipán ízű cukormázat, ez ugye por alakú és a porcukorhoz ezt is beleadagoltam – így enyhe marcipános íze lett neki. 🙂

A kisebbik lányomnak volt most születésnapja -és a gyerekzsúrra egy barbie tortát kapott -ezzel a fondanttal – nézzétek el nekem nincs túldíszítve ugyanis 4 leányzó aludt a szomszéd szobában amíg a szundi idejükben összedobtam ezt a tortát. 🙂

20160610_134308

 

Szóval a hozzávalók még egyszer a fondanthoz:

1 evőkanál zselatinpor

6 evőkanál víz

2 evőkanál vaj

2 evőkanál méz

0,5 kg átszitált porcukor (én ide raktam a marcipán ízű port is)

Elkészítés:

Egy edénybe teszem a vizet és a zselatinport és elkeverem.

20160609_140000

Beleteszem a vajat.

20160609_140241

Ha a vaj szépen felolvadt beleteszem a mézet is.

20160609_140458

Csomómentesre keverem.

20160609_140537

Elkezdem a porcukrot beleadagolni.

20160609_140636

És keverem , keverem, és adagolom a porcukrot közben.

20160609_141435

Amíg végül ki tudom szedni az edényből és ilyen helyes kis gombócot tudok gyúrni belőle.

20160609_141918

Őt már csak zacskóba téve hűtőbe teszem és amikor szükséges már lehet is nyújtani formázni stb:)

A barbie torta pedig gesztenyekrém torta, 5 piskóta lapot sütöttem mindegyik egy kicsit nagyobb kör alakú volt. A közepükön egy pohár mintájával egyforma lyukakat vágtam, és a körbefóliázott babát ide állítottam bele a végén. A gesztenyekrém, vanília pudinggal készült amit sűrűre kell főzni mehet bele a gesztenye és egy adag vaj is -majd amikor kihűlt lehet is tölteni egyesével egymásra pakolva a tésztákat. A végén a maradék krémet szépen elosztottam a torta oldalán. Bár nem lett tökéletes 🙂 erre került a kinyújtott fondant és már kész is van:)

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!