Ahogyan azt itt már ígértem, amint újra készítek fondantot fotózom és töltöm is fel nektek. Annyi a változtatás benne, hogy vettem Dr.Oetkeres marcipán ízű cukormázat, ez ugye por alakú és a porcukorhoz ezt is beleadagoltam – így enyhe marcipános íze lett neki. 🙂
A kisebbik lányomnak volt most születésnapja -és a gyerekzsúrra egy barbie tortát kapott -ezzel a fondanttal – nézzétek el nekem nincs túldíszítve ugyanis 4 leányzó aludt a szomszéd szobában amíg a szundi idejükben összedobtam ezt a tortát. 🙂
Szóval a hozzávalók még egyszer a fondanthoz:
1 evőkanál zselatinpor
6 evőkanál víz
2 evőkanál vaj
2 evőkanál méz
0,5 kg átszitált porcukor (én ide raktam a marcipán ízű port is)
Elkészítés:
Egy edénybe teszem a vizet és a zselatinport és elkeverem.
Beleteszem a vajat.
Ha a vaj szépen felolvadt beleteszem a mézet is.
Csomómentesre keverem.
Elkezdem a porcukrot beleadagolni.
És keverem , keverem, és adagolom a porcukrot közben.
Amíg végül ki tudom szedni az edényből és ilyen helyes kis gombócot tudok gyúrni belőle.
Őt már csak zacskóba téve hűtőbe teszem és amikor szükséges már lehet is nyújtani formázni stb:)
A barbie torta pedig gesztenyekrém torta, 5 piskóta lapot sütöttem mindegyik egy kicsit nagyobb kör alakú volt. A közepükön egy pohár mintájával egyforma lyukakat vágtam, és a körbefóliázott babát ide állítottam bele a végén. A gesztenyekrém, vanília pudinggal készült amit sűrűre kell főzni mehet bele a gesztenye és egy adag vaj is -majd amikor kihűlt lehet is tölteni egyesével egymásra pakolva a tésztákat. A végén a maradék krémet szépen elosztottam a torta oldalán. Bár nem lett tökéletes 🙂 erre került a kinyújtott fondant és már kész is van:)
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.