Szira

csokihabos meggyes torta – ostyalapos díszítéssel

Ez a nyár eleji időszak a tortákról szól, nálunk ilyenkor mindig valakinek születésnapja van vagy névnapja 🙂 Ami nem is olyan nagy baj, ugyebár. Most a férjem volt a soros akinek azért sütöttem már pár tortát -így elő kellett rukkolnom valami újjal. Így esett újra az ostyalapra a választásom, nagy hazaimádóként elég gyorsan találtam is neki való képet, amit elkészítettek nekem. Itt tudtok ti is rendelni, nagyon tudom ajánlani őket, mert mindig pontosan azt kapom amit kérek, jó áron, és jó minőségben, pontos határidővel. 

20160701_173535

Hozzávalók:

3 réteg piskóta – receptemet itt találod

ostyalap

1 kg meggy 

egy adag tejszínhab a díszítéshez ( én habfixálót, tejszínt és tejszínhabport használtam)

csokihab (  2 db habfixáló,  2 db tejszín, 2 db tejszínhabpor, 1 db dr. oetker tortabevonó ét csokis)

 

Recept:

Megsütjük a piskótákat, és kimagozzuk a meggyet. A csokihabhoz a tejszínt a habfixálóval és a tejszínhabporral kemény habbá verjük. A tortabevonót felmelegítjük és forrón ráöntjük a habra majd géppel tovább verjük. Betesszük kicsit hűlni a hűtőbe. Az alsó tortalapot megkenjük jó vastagon csokihabbal és szépen körberakjuk a meggyel.

20160701_164544

Rátesszük a következő piskóta lapot és ugyanígy járunk el. Csendben megjegyzem, hogy én az alsó rétegre nagyobb adagot kentem a krémből így egy kis magozott meggyet belekevertem a maradék krémbe összetörve -így a felső rétegem kicsit világosabb színű lett. Ezután ha maradt egy kis krémünk szépen elegyengethetjük a tészta oldalánál. Az ostyalapot a piskóta tetejére helyezzük kb.: középre. A jégzselé egy kis részével az ostya hátát bekenem majd felhelyezem a torta tetejére és a jégzselé többi részét szépen elsimítom rajta. A jégzselé segít hogy ne repedezzen ki az ostyalap, szép fényes lesz tőle még a színek is élénkebbek lettek rajta.

20160701_172231

Ezután a sima tejszínt felvertem habbá a tejszínhabporral és a fixálóval – így sokkal keményebb tejszínhabot kapok mint ha csak valami flakonosat vennék. Egy kis kézi habnyomót megtöltöttem és körberaktam kis tejszínhab tornyokkal az ostya szélét, hogy ne pöndörödjön fel. A maradék krémet pedig szépen elkentem a torta oldalán. Mivel a csokihab is volt a szélén meg a magozott meggynek is megfolyt a leve  kicsit így ahogy szépen kentem a torta oldalát nekem enyhe rózsaszín lett a fehér habom – bár ez senkit sem zavart a fogyasztásakor:)

20160701_173504

A torta szeletelésénél pedig jókat nevetgéltünk azon, hogy az “ország” egyes részei kinek jutottak. 🙂

IMG-1467454802649-V

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!