Szira

Cseresznyés muffin tészta újratöltve

Igen van ez a szuper muffin receptem – pót anyámtól kaptam 🙂 Könnyű gyors egyszerű és nagyon finom. De nem volt kedvem a kis muffin papírokkal bíbelődni így úgy döntöttem hogy tepsiben sütöm. Az eredmény -még aznap elfogyott.

20160630_114557

Hozzávalók:

26 dkg liszt

12 dkg vaj

2 tojás

1/2 csomag sütőpor

12 dkg porcukor

kb 1 dl tej (ha túl sűrű akkor töltesz még hozzá)

cseresznye

 

Elkészítés:

egy nagy keverőtálban a hozzávalókat beleteszem és kikeverem géppel. Akkor jó a tészta ha nem folyik de nem is áll meg benne a kanál – olyan sűrű krémes legyen. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral és a tészta felét beleöntöttem majd magozott cseresznyét pakoltam rá.

20160630_092127

Ráöntöttem a tészta másik felét.

20160630_092247

Megpakoltam még egy réteg magozott cseresznyével.

20160630_092637

Majd előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel kb 20 perc alatt megsütöttem. Szerintem bármely más gyümölccsel is jól működik a dolog – sőt ha csokidarabokat szórunk a tésztába az már igazi ízvarázs lesz 🙂

20160630_114423

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!