Vendégeket várunk délután, de nem akartam ebben a nagy melegben sütni. Igazándiból engem ünnepelünk vagyis a névnapomat ami a hétvégén volt. Így úgy gondoltam ezzel a gyors desszerttel fogom meglepni a szeretteimet. Plusz mivel ma őszibarack krémlevest készítettem amihez egy fél zacskó vanília pudingport is elhasználtam, gondoltam a másik fele se álljon sokáig a szekrényben. Nem is állt, és őszintén alig várom a délutánt, hogy megehessem 🙂 Azért is szeretem ezeket a krémes poharas desszerteket, mert annyi, de annyi féle-képen lehet készíteni, és ha van egy kis maradék, csoki, vagy gyümölcs azt mind mind bele lehet tenni.
Hozzávalók ( nekem 6 rendes pohárnyi és 2 kicsi pohárnyi lett belőle)
Fél csomag vaníliás pudingpor fele adag tejjel kifőzve
10 db csokis nápolyi kocka ( ennyi maradt a zacskónkban)
1 csomag tejszínhab por + 1 csomag hab fixáló + 1 tejszín hozzá
pár kanál porcukor
3 db banán
csipetnyi fahéj
kiskanál méz
1 kiskanál kakaópor
Elkészítés:
A nápolyit a zacskóban klopfolóval morzsásra töröm. Kifőzöm a fél adag pudingport, és még forrón belekeverem a nápolyi morzsa nagy részét, egy kicsit félreteszek a végére díszítéshez.
Az így kapott krémet elosztom a poharak aljába. Majd elkészítem a tejszínhabot a habfixálóval. Amikor elkészült egy kb 2 dl poharat teleszedek vele – ebből a végén kakaós habot készítek majd. Az edényben maradt nagy adag tejszínhabba apróra vágva beleteszem a banánt( előtte ahány poharunk van annyi kis szelet banánt levágtam és félretettem). Az érett banán a jó ehhez ha nagyon zöld és kemény akkor érdemes előtte a sütőbe betolni pár perce. Majd pár perc alatt összeturmixolom a tejszínhabbal. Teszek hozzá ízlés szerint egy csipetnyi vagy késhegynyi fahéjat és egy kiskanál mézet majd még egyszer összeturmixolom.
Ezután megtöltöm a poharakat a krémmel. A maradék tejszínhabhoz egy kiskanál kakaóport adok és összekeverem géppel. Majd a banánkrém tetejére teszem. Ahhoz, hogy ilyen egyenletesen sikerült elosztanom csak egy kiskanalat használtam amit a hab tetején lefele nyomtam és közben a köreb forgattam a poharat.
A tetejét megszórtam a maradék nápolyi morzsával, de lehetett volna csokoládé reszelékkel is.
Majd a banánszeleteket is a helyükre tettem.
Természetesen lehetne még cifrázni, mindenkinek saját ízlés, kedv szerint. csokiöntet vagy tejszínhab, akár több gyümölcs. Nem is sorolom tovább. Közben bevallom megkóstoltam á ma krémet és nagyon finom lett:) Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.