Íme a harmadik nap ebédje, sült csirke párolt cukkinivel és egy kis brokkolival. Továbbra is jóllakok és egyáltalán nincs ez az éhezem diéta érzésem. Sőt elmondom, hogy tegnap Alma koncerten voltunk ami fantasztikusan sikerült a lányaim nagyon élvezték az első sorban ugráltak a többi gyerkőccel. És utcabál lévén, nemcsak kolbászt sütöttek hanem isteni kürtös kalácsot is. Így én sem tudtam ellenállni és tényleg csak pár falat erejéig de ettem belőle. Nekem is jó volt, mert nem sóvárogtam utána tovább, és a diétámat sem borítottam fel vele. Szerintem legalábbis. Na szóval az ebéd:
Hozzávalók:
1 cukkini
egy kis adag csirkemell+brokkoli a sült csirkéből
Elkészítés:
Jénaiban sütöttem egy csontos csirkemellet. Alulra egy réteg vöröshagyma került felkarikázva 3 kanál kókuszolajra, majd egy adag krumplit pucolva felszeletelve pakoltam rá. megsóztam és jöhet a csirke. Késsel bevágtam több helyen a húst és apróra vágott fokhagymával töltöttem meg. A brokkolival (rózsákra szedve) körberaktam a csirkét, a krumpli tetejét, majd felöntöttem 3 dl vízzel, sóztam borsoztam, pici delikát is ment rá és letakarva betoltam a sütőbe egy órára. Utána nyakon öntöttem egy kis doboz tejszínnel, így nagyon finom szaftja lett. És visszatoltam még fél órára sülni. Így megint szinte ugyanazt ebédeltünk, csak én cukkinivel a többiek krumplival. Szóval a cukkinit meghámoztam hosszában négybe vágtam meg félbe is mert a kicsi jénaimba pakoltam most, meglocsoltam kb fél deci tejjel és lefedve a sütőbe tettem 20 percre. Így fest amikor kiszedem nagyon puha nem ragad bele a tálba de azért óvatosan kell kiszedni.
Tízórai uzsonna a megszokott szőlő keksz kombinációjában telt és telik.
További jó étvágyat nektek. Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: