Szóval a hétvégére már túlérett állapotba került pár szem szilvám. Ahhoz sok, hogy kidobjam(10 szem), de megenni sem volt kedve senkinek. Így aztán, gyorsan elhatároztam, hogy lekvár lesz belőle méghozzá finom fahéjjal, mert úgy isteni. Közben a lányok is nyüzsögtek mellettem, épp egy kocka csokiért rimánkodott a nagyobbik. Jött az ötlet tegyünk csokit a lekvárba is, persze ét csokit nem tejcsokit 🙂 régebben volt is forgalomban egy csokoládés gyümölcslekvár, én nagyon szerettem.
Hozzávalók: (ez két picike(1 üveg 80 g) üveg a harmadik üvegünk csak félig lett)
10 szem érett szilva
1 mokkáskanálnyi szilva
3 kocka ét csoki (90%)
1 mokkáskanálnyi cukor (elhagyható)
pici víz
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk és kimagozzuk. Apró darabokra vágva egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Nagyon lassan felforraljuk, majd rotyogtatjuk. Közben beletesszük a fahéjat és a cukrot. Én közel 3 órát rotyogtattam alacsony hőfok mellett, fedővel a tetején. Amikor kicsit meghűl botmixerrel pépesítem, és belereszelem a csokoládét, forralok rajta még egyet. Az üvegeket hideg vízzel átöblítem, és forrón megtöltöm a lekvárral, majd rázárom a kupakot és fejre állítom. Én száraz dunsztba teszem egy napra, biztos ami biztos, bár ilyen pici adag gyorsan elfogy.
Az üvegek tetejére muffin papír került, egy gumival így már csinos kis lekvárok lettek. Akár ajándékba is adhatjuk őket. További jó étvágyat nektek. Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: