Igazi őszi csemege a mézes dió, ilyenkor szoktam készíteni ezt a finomságot friss mézből és frissen szedett / tört dióból. Ízléses kis üvegbe pakolva nemcsak finom és egészséges, de szuper ajándéknak is. Idén már anyák napjára a lányaim ilyet osztogattak a családban, nagymamáknak is. Sikere volt, én meg csak szimplán szeretem az ízét, és a ragyogó arany színét is
Hozzávalók:
bontott dió
méz
üvegek
Elkészítés:
A diót megtörjük, bontjuk, ha nagyobb darabokban tudjuk kiszedni akkor mutat a legjobban az üvegben de ha kisebb darabokkal töltjük akkor meg több fér az üvegbe. Kinek, hogyan sikerül. Amikor dióval megtöltöttük az üvegeket, óvatosan beleöntjük a mézet, hogy tele legyen. Persze lesznek benne légbuborékok, nem kell megijedni, kell neki adni 10-15 percet, ha szükséges kicsit megdönthetjük az üveget ezzel is segítve a levegő buborék távozását. Majd újra felöntjük mézzel, ezt addig ismételjük míg levegőmentesen tele nem lesz az üvegünk. Lezárjuk, és készen is vagyunk, én a szokásos egy kis muffin papírral dekoráltam a tetejét, hogy csinosabb legyen. Fel is címkézhetjük, vagy köthetünk rá szalagot ha ajándékba adjuk.
És, hogy miért is fogyasszuk bátran: A méznek nagy az energia tartalma de könnyen emészthető, fertőtlenítő, tisztító hatású, csökkenti a fájdalmat, enyhíti a gyomorpanaszokat, jó a megfázásnál, segíti a méregtelenítést, és vitamintartalma miatt segíti az immunrendszer védekező képességének növelését. A dióban található vitaminok, ásványi anyagok, segítenek a vérnyomás szinten tartásában, a koleszterinre és hasnyálmirigy működésére is jó hatással vannak. Tartalmaz még E vitamint, és omega-3 zsírsavat is. Ráadásul a bőrünk is szebb lesz tőle. Így a kettő együtt remek párosítás. További jó étvágyat nektek. Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: