Szóval a lovak és a pónik. És persze egy szép, én kicsi pónimos figura amit a tortára megálmodtam, de persze rendes kis lovacskaformás szettet sehol sem kapni. Egyet találtam amit külföldről kellet volna megrendelni jó pár ezer forintért. Így úgy döntöttem készítek magamnak házilag egy formát. Biztosan emlékeztek a szódabikarbonátos receptre amiből csodás csillogó díszeket lehet készíteni. Ha nem akkor most mutatom. Egy egység mondjuk 1 dl , ennyivel érdemes először elkészíteni.
2 egység szódabikarbóna
1 egység kukorica keményítő
1,25 egység víz
A hozzávalókat egy edénybe tesszük és közepes tűzön folytonos kevergetés mellett addig főzzük amíg besűrűsödik mint egy krumplipüré. Ekkor levesszük a tűzről és fóliába tesszük és jól betekerjük. Sietni kell mert hamar kiszárad. Amikor kihűlt lehet vele dolgozni. Én fogtam a kiszemelt pónit és belenyomtam majd kiszárítottam. Ilyen lett a formám.
Száradásnál kicsit most megrepedt nekem de ez nem gond. Azért ezt a masszát használtam mert egészségre nem káros anyagokból készült. Ráadásul ez sokkal olcsóbb volt mint bármely más forma, és igazándiból csak a képzeletünk szab határt arra vonatkozóan, hogy milyen formát gyártsunk belőle.
Készítettem egy adag marcipános fondant-ot még tegnap hogy ma a kihűlt anyaggal tudjak dolgozni. A formámat vékonyan kikentem egy kis olajjal, hogy ne ragadjon bele a fondant. Kb.: levágtam egy kis adagot meggyúrtam , kilapítottam a kezemmel és belenyomta a formámba.
Majd óvatosan kivettem belőle:
Visszatettem a hűtőbe mert közben felmelegedett a fondant és nagyon puha lett. Amikor kicist visszakeményedett késsel óvatosan körbevágtam a pónikat.
Majd vizes újjal óvatosan megigazgattam a vágás széleit. Ilyen lett:
Én a torta oldalára fogom tenni de persze akár rendes figurának is össze lehet tenni, csak akkor a póni másik felével is kell egy forma. Ételfestékkel kicsit megfestettem a sörényét és a farkát:
A végeredményt pedig szombatig a hűtőbe tettem. Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: