Ígértem, hogy ma sok sok finomság receptjét osztom meg veletek így hát következzen a kedvenc golyó hármason. Kókuszgolyó – a gyerekkori kedvenc, diákcsemege golyó – mert a magvak finomak, gesztenye golyó – a különleges.
Oké a képen még a banános muffin is szerepel nézzétek el nekem, így tálaltuk a bulin. Szóval 3 golyó – 3 szín -3 külön íz bomba. Nem igényelnek sok időt, sem kézügyességet, vagy különleges hozzávalókat. egyszerü, gyors, finomságok amiket szintén elég gyorsan elfogyasztanak a vendégeink. Amint látjátok színezett kókuszreszelékkel dolgoztam. Ennek az elkészítése semmi extra tudást és ügyességet nem igényel. Kókuszreszelék pár csepp ételfesték és össze kell keverni én egy zacskóval a kezemen dolgoztam, hogy az ételfesték ne fogja meg a kezemet, és voálá. Már készen is van, zöld
Piros
Kék
Akkor lássuk is a három receptet.
Kókuszgolyó – a gyerekkori kedvenc
Hozzávalók:
darált keksz, kakaópor, porcukor, tej, ízlés szerint rum aroma és/vagy olvasztott vaj, + kék színezett kókuszreszelék
Elkészítés:
Azért nem írtam mennyiséget mert őszintén megmondom ezeket én már csak kb, érzésre öntögetem össze. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túl kemény a massza mert akkor bizony a golyók is nagyon kemények lesznek. Nincs más dolgunk mint összegyúrni az alapanyagokat és kicsi golyókat formázni belőle, majd meghempergetni a színezett kókuszreszelékünkben.
Diákcsemege golyó – mert a magvak finomak
Hozzávalók:
20 dkg darált keksz,
2 evőkanál kakaópor,
4 evőkanál porcukor,
tej,
10 dkg olvasztott vaj,
10 dkg darált dió,
10 dkg darált mandula,
ízlés szerint rum aroma,
+ zöld színezett kókuszreszelék
Elkészítés:
Igyekeztem körülbelül írni a mennyiségeket is, persze lehet kevesebb vagy több cukorral, vagy a darált kekszet is lehet csökkenteni benne, esetleg bővíteni mogyoróval kesu dióval, nagyon jól variálható kis recept ez. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túl kemény a massza mert akkor bizony a golyók is nagyon kemények lesznek. Nincs más dolgunk mint összegyúrni az alapanyagokat és kicsi golyókat formázni belőle, majd meghempergetni a színezett kókuszreszelékünkben.
Gesztenye golyó – a különleges
Hozzávalók:
10 – 20 dkg darált keksz,
3 csomag 250 g fagyasztott gesztenyemassza
4 evőkanál porcukor,
tej,
15 dkg olvasztott vaj,
rum aroma,
+ piros színezett kókuszreszelék
Elkészítés:
Igyekeztem körülbelül írni a mennyiségeket is, persze lehet kevesebb vagy több cukorral, vagy a darált kekszet is lehet csökkenteni benne ízlés szerint. Arra érdemes figyelni, hogy puha maradjon a massza. Nincs más dolgunk mint összegyúrni az alapanyagokat. Érdemes először a gesztenye masszához a rum aromát a tejet és az olvasztott vajat adni, ezt jól összekeverni. Kicsit hígabb masszát fogunk kapni, lehet hozzáadni a cukrot és a darált kekszet is. Majd kicsi golyókat formázni belőle, és meghempergetni a színezett kókuszreszelékünkben.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.