Télies kvartett avagy 1 recept 3 finomság

Ősz és tél, a hideg hónapok, amikor az ember inkább kuckózna egy finom meleg takaróval a kanapén, kezében egy forró teával, meg egy klassz könyvvel, semmint, hogy a hétköznapok robotját nyomja. Igen néha még mi anyák is megtehetjük ezt, nekem ez a déli alvásidőben szokott sikerülni leginkább, ha le tudom magam beszélni a tengernyi tennivaló intézésről. Ilyenkor előkapom a kedvenc gyümölcsduómat az almát és a szilvát. Ők olyanok ebben a receptben mint a fahéj és a szegfűszeg párosa. Csodásan passzolnak egymáshoz. Ez a recept azért is különleges, mert roppant egyszerű, és hangulatunktól függően fogyasztható.

Hozzávalók:

2 nagyobb szem alma

4 nagyobb szem szilva

őrölt fahéj

őrölt szegfűszeg

cukor ízlés szerint

2 liter víz

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk az almát meghámozzuk és kockára vágva az edénybe tesszük. A szilvát is. Felöntjük vízzel – lehet hígabbra is készíteni akkor több leve lesz. Ízlés szerint fűszerezzük a fahéjjal és a szegfűszeggel, aki édesszájú adhat hozzá még plusz cukrot is. Lassú tűzön felforraljuk majd még kb negyed órát főzzük. És ha készen van akkor jöhetnek a finomságok.

1 . Almás szilvás fahéjas tea – melegen

Csak a levét kell leszűrnünk egy pohárba, és már ihatjuk is. Ha az illatától nem csábulnánk el eléggé az íze biztos megbabonáz minket.

2 . Almás szilvás gyümölcsleves

Csak egy kis tányérba szedjük, és már tálalhatjuk is.

3. Fahéjas gyümölcsturmix

Botmixerrel pürésítjük, pohárban tálaljuk. 

+1. Tejszínes fahéjas gyümölcsturmix

Botmixerrel pürésítjük és egy kis tejszínt is keverünk hozzá. Krémesebb állaga lesz, de elegendő lé esetén ezt is lehet inni. Ha túl sűrűre sikerült akkor kiskanállal érdemes tálalni.

Mert nincs is jobb mint egy gyorsan és könnyen elkészíthető finomság, ami a testet és a lelket is megmelengeti egy szottyos, szürke, hideg napon.Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Tovább a blogra »