Még régebben olvastam, hogy a panírt számtalan módon fel lehet dobni, akár zabpehellyel, vagy szezámmaggal , de szóba jöhet a chips is. Mivel nem vagyunk nagy fogyasztói ennek a zacskós finomságnak, azért, csak beruháztam egy hagymás tejfölös darabra, hogy kipróbálhassam ezt a különlegességnek beharangozott sajtot. Tényleg különleges lett – finom extrán ropogós, fűszeresebb bundával, bár őszintén a hagymás ízt azt nem éreztem rajta. Viszont nagyon látványos, és tényleg finom.
Hozzávalók:
1 zacskó chips
sajt – (a mennyisége attól függ hány főre készítjük de negyed kg mindenképpen el fog fogyni)
tojás
liszt
panírmorzsa
csipetnyi só
olaj
Elkészítés:
Egy edénybe a chipszet apróra törjük – morzsoljuk.
Valahogy így:
Aztán a sajtot én ujjnyi vastag rudakra szeleteltem. A tojást feltörtem és egy külön edénybe tettem. A lisztet és a panírmorzsát pedig összekevertem egy harmadik edénybe. Majd kezdődhet a panírozás a szokott módon. Először tojás – lisztes morzsa – tojás – chips. És így fognak festeni a sütésre váró sajtrudak.
Bő olajban gyorsan átsütöm – és akár azonnal tálalható is. Mellé érdemes valami mártogatóst kínálni – de ha az ebédhez készül a rizs tartár körettel is el fog fogyni. 🙂
Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek