Imádom a muffinokat, főleg gyümölcsöset szoktam sütni. Mivel pár napja fahéjas almás készült és szinte azonnal el is fogyott a manó nép követelte, hogy legyen még és még és még. Így engedve nekik, ma elkészült ez a répás almás verzió – ami annyira puha lett, hogy szinte elolvad az ember szájában. Mivel némelyikbe rejtettem egy egy pici kocka ét csokit – van benne bűnözés is, de egy kis dió is nagyon menne hozzá ízben. A muffin azért is szuper mert könnyen lehet magunkkal cipelni, és az elkészítése nem igényel különösebb előkészületet, sem pedig szaktudást. Egy kezdő háziasszony is meglepheti vele a szeretteit.
Ebből a mennyiségből 16-20 db muffin lesz, attól függően, hogy mennyire töltjük meg a muffin papírokat:
Recept:
2 tojás
0,8 dl tej
0,8 dl olaj
120 g cukor
170 g liszt
100 g reszelt alma (1 közepes méretű alma)
170 g reszelt sárga répa (2 közepes méretű répa)
1 csipet só
1 zacskónyi sütőpor
pár kocka ét csoki
Elkészítés:
A répát és az almát meghámozom és lereszelem. Egy edénybe teszem a hozzávalókat kivéve a csokit, azt apró kockákra vágva félreteszem. A hozzávalókat robotgéppel kikeverem. Ilyen lesz a kikevert tészta.
Lehet adagolni a muffin papírokba, mivel fel fog jönni a tészta érdemes csak 3/4 ig vagy félig tölteni. A tetejére mehet egy két mini kocka csoki, vagy helyette dió. Aztán előmelegített sütőben 15-20 perc alatt 180 fokon légkeveréssel sütöm. Jó étvágyat. Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: