Szira

Nagyon puha répás-almás muffin

Imádom a muffinokat, főleg gyümölcsöset szoktam sütni. Mivel pár napja fahéjas almás készült és szinte azonnal el is fogyott a manó nép követelte, hogy legyen még és még és még. Így engedve nekik, ma elkészült ez a répás almás verzió – ami annyira puha lett, hogy szinte elolvad az ember szájában. Mivel némelyikbe rejtettem egy egy pici kocka ét csokit – van benne bűnözés is, de egy kis dió is nagyon menne hozzá ízben. A muffin azért is szuper mert könnyen lehet magunkkal cipelni, és az elkészítése nem igényel különösebb előkészületet, sem pedig szaktudást. Egy kezdő háziasszony is meglepheti vele a szeretteit.

Ebből a mennyiségből 16-20 db muffin lesz, attól függően, hogy mennyire töltjük meg a muffin papírokat:

Recept:

 

2 tojás

0,8 dl tej

0,8 dl olaj

120 g cukor

170 g liszt

100 g reszelt alma (1 közepes méretű alma)

170 g reszelt sárga répa (2 közepes méretű répa)

1 csipet só

1 zacskónyi sütőpor

pár kocka ét csoki

Elkészítés:

A répát és az almát meghámozom és lereszelem. Egy edénybe teszem a hozzávalókat kivéve a csokit, azt apró kockákra vágva félreteszem. A hozzávalókat robotgéppel kikeverem. Ilyen lesz a kikevert tészta.

Lehet adagolni a muffin papírokba, mivel fel fog jönni a tészta érdemes csak 3/4 ig vagy félig tölteni. A tetejére mehet egy két mini kocka csoki, vagy helyette dió. Aztán előmelegített sütőben 15-20 perc alatt 180 fokon légkeveréssel sütöm. Jó étvágyat. Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!