Szira

3 fajta feltétes pizza – gyorsan

Még régebben feltettem már ezt a finom pizzatésztát egy egészségesebb verziójában amit itt meg is találtok. Most sima fehér lisztel sütöttem a férfiaknak, háromféle feltétes variációban. Azért jó ez a recept, mert nagyon finom puha a tésztája, nagyon hamar elkészül, a feltétet pedig mi magunk variálhatjuk össze.

 

Recept:

Mérce a pohárnál 2 dl.

     2,5 pohár liszt

     1 pohár jó meleg víz

     2 evőkanál olaj

     1 teáskanál só

     1 teáskanál cukor

     1 dl tej

     25 g élesztő( kockát használok nem  a port)

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt – vagyis azzal kezdek, hogy bekapcsolom. A tejbe beleteszem a cukrot megmelegítem és beleteszem az élesztőt, letakarom. Csak addig futtatom amíg kimérem a többi hozzávalót. Egy nagyobb edénybe kimérem a lisztet és a sót, kicsit lehet megkeverni de nem muszáj úgyis gyúrjuk a tésztát. Hozzáadom a vizet és az olajat. Összevágom a hagymát meg kikészítem a feltét hozzávalóit. Beleöntöm a felfuttatott élesztős tejet, és összegyúrom. Ha ragadós lesz a tészta adok hozzá még szép fokozatosan lisztet. De nem sokat hogy ne legyen kemény. Jól átgyúrom és szépen kinyújtom. Sütőpapírra teszem és már lehet is fűszerezni pakolgatni a feltétet. Én tejfölös alapot szoktam készíteni -ami két evőkanál tejföl elkeverve a fűszerekkel ( oregánó, piros arany krém, pirospaprika, bors tényleg ízlés szerint), én most pizzakrémet tettem hozzá meg oregánót. Ezt szépen felkentem a tésztára, majd apróra vágott lila hagymát és apróra vágott paprikát szórtam rá. Utána jött a felvágott, szalámi, sonka, és kolbász is került a tésztára. Végül pedig a reszelt sajt. A sütőben 180 fokon sütöm légkeveréssel kb 10-20 perc alatt megsül igazából nem az időt szoktam nézni hanem amikor pirul a sajt a tetején akkor már jó a tésztája is. 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!