A legkönnyebb recept amit csak el lehet képzelni, és ez minden szinten igaz. Könnyű összeállítani, és a tészta is puha omlós. A csoki és a meggy pedig tökéletesen kiegészíti egymást. Nincs is szükség másra, mint egy 2,5 dl bögrére, és néhány éhes pocakra.
Recept – 23*28 cmes tepsihez
2 bögre liszt
1 bögre porcukor
1 tojás
1 csipet só
1 zacskó élesztő
1 bögre tej
fél bögre olaj
30-40 dkg magozott meggy ( nekem most 37 dkg volt)
6 kocka ét csoki
Tepsi kikenéshez egy kis vaj és zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A kimagozott meggyet lisztben megforgatom – könnyítés ha egy kanál liszttel egy zárható edényben összerázzuk. Egy másik edénybe öntöm a kimért hozzávalókat: liszt, cukor, só, élesztő, tojás, tej. olaj.
Kikeverem a tésztát – ami állagában kicsit hasonlít a sűrű palacsinta tésztára. A tepsit kivajazom és zsemlemorzsával megszórom:
Majd beleöntöm a tésztát, és megszórom a meggyel és az apróra kockázott csokival:
Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm, kb 20-25 percig, de időközben érdemes tűpróbát tartani.
Jó étvágyat:
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: