Szira

Könnyű sajtos juhtúrós pogácsa

Ez a legfinomabb és legomlósabb pogácsa, de komolyan. A juhtúró sós íze remekül passzol a sajtos pogácsával. Az egyetlen probléma, hogy sose tudok eleget sütni belőle.

Recept:

40 dkg liszt

18 dkg margarin/kocka vaj

2 dl tejföl

10 dkg reszelt sajt (trapista) 

20 dkg juhtúró

1 teáskanál só

2 dkg élesztő (kocka élesztő)

1 dl tej+ kiskanál cukor

a tetejére még tojássárgája (elhagyható) és reszelt sajt

Elkészítés:

A tejet megmelegítem és a cukrot elkeverem benne, majd az élesztőt beletöröm és felfuttatom. Addig a lisztet a túróval a tejföllel a sóval a vajjal és a sajttal elkezdem gyúrni az edényben. Hozzáadom az élesztős tejet, és összegyúrom. 1 cm vastagra nyújtom a tésztát, tetszés szerint szaggatom, majd sütőpapírra teszem és a tetejét sajttal megszórom.

Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütöm a pogácsát. Jó étvágyat.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!