Így a tél vége után, tavasz elején mikor még messze a friss gyümölcs a kertben, de az almát is unják a gyerkőcök rágcsálni, érdemes kipróbálni ezt a könnyű almás finomságot. A trükkje abban rejlik, hogy nem egy egyszerű édességet készítünk nekik, hanem még az uzsonnára szánt alma dupláját is megeszik. Olyan gyorsan elfogyott ez a mennyiség, hogy egy szép cukrozott félbevágott fotót már sajnos nem sikerült készítenem.
Recept:
2-3 db alma
0,5 l tej
liszt
2 db tojás
csipetnyi só
olaj
porcukor és fahéj
Elkészítés:
A tejet a tojással egy kanál olajjal és a csipetnyi sóval kikeverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Akkor jó amikor már egy eléggé sűrű palacsinta tésztát kapunk ( majdnem olyan sűrű mint a galuska tészta). Az almát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, egy serpenyőben pedig olajat forrósítunk.
Az almaszeleteket egyenként belemártjuk a tészta masszánkba.
Olajban kisütjük:
Arra érdemes figyelni, hogy ha túl vastagra szeleteljük az almát akkor nem puhul meg sütés közben, mivel gyorsan megsül a palacsinta tészta. Ha elkészült melegen tálaljuk eg ykis fahéjas porcukor társaságában. Később pótlók egy ilyen képet ide majd
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: