Szira

Palacsinta bundás almaszeletek fahéjas porcukorral

Így a tél vége után, tavasz elején mikor még messze a friss gyümölcs a kertben, de az almát is unják a gyerkőcök rágcsálni, érdemes kipróbálni ezt a könnyű almás finomságot. A trükkje abban rejlik, hogy nem egy egyszerű édességet készítünk nekik, hanem még az uzsonnára szánt alma dupláját is megeszik. Olyan gyorsan elfogyott ez a mennyiség, hogy egy szép cukrozott félbevágott fotót már sajnos nem sikerült készítenem.

Recept:

2-3 db alma

0,5 l tej

liszt

2 db tojás

csipetnyi só

olaj

porcukor és fahéj

Elkészítés:

A tejet a tojással egy kanál olajjal és a csipetnyi sóval kikeverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Akkor jó amikor már egy eléggé sűrű palacsinta tésztát kapunk ( majdnem olyan sűrű mint a galuska tészta). Az almát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, egy serpenyőben pedig olajat forrósítunk.

Az almaszeleteket egyenként belemártjuk a tészta masszánkba.

Olajban kisütjük:

Arra érdemes figyelni, hogy ha túl vastagra szeleteljük az almát akkor nem puhul meg sütés közben, mivel gyorsan megsül a palacsinta tészta. Ha elkészült melegen tálaljuk eg ykis fahéjas porcukor társaságában. Később pótlók egy ilyen képet ide majd 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!