Nagy kedvenc nálunk az almás répás muffin, így nem volt kérdéses, hogy Húsvét alkalmából milyen tortát is készítsünk. Répatortát – de, hogy ne legyen olyan egyhangú, diós répatortát készítettem. Sajnos nem találtam megfelelő receptet – elég nagy különbségek voltak 1- vagy 4 tojás, volt amelyikbe csak feleannyi lisztet írtak, de volt ahol a répa mennyiségét dl -ben adták meg? Úgyhogy összegyúrtam egy saját tortát, és jelentem isteni lett. A fele már el is fogyott – úgyhogy a locsolóknak nem fog maradni 🙂 . Az elkészítése nem igényel túl nagy előkészületet, kezdőknek is bátran ajánlom.
Hozzávalók (24 cm átmérős tortához)
125 g reszelt alma (ez egy normál méretű alma)
300 g reszelt sárga répa (ez 3 normál méretű répa)
3 tojás
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
fél teáskanálnyi fahéj
300 g darált dió
150 g cukor
250 g liszt
2 dl olaj
Elkészítése:
Nem kell túl bonyolítania dolgot, minden hozzávalót egy nagy edénybe kimérünk, és robotgéppel kikeverjük. Az a fontos, hogy szépen elkeverjük. Kivajazott és lisztezett, én most zsemlemorzsával szórtam be liszt helyett, sütőformába öntjük.
Ilyenkor ha valaki szeretné még lehet bele dió darabokat vagy csokidarabok is tenni. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sült. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
A tészta széle ilyen szépen elválik a formától.
A tetejére fél tábla ét csokis tortabevonót olvasztottam vízgőz felett, pár cseppnyi olajjal, majd szépen megkentem vele a torta tetejét. A cukor fondantot még tegnap elkészítettem – leírását itt megtalálod. Színeztem ételfestékkel és pici répákat gyúrtam belőle. A fehér nyuszik és a fehér hímes tojás a szilikon formánkkal készítettem.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: