Ez pedig tény kérem szépen, mármint, hogy olyan gyorsan elkészül amilyen gyorsan el is fogy. Nagyon finom, és finom és most mit magyarázgatok nektek, nutella van benne. 🙂 Szóval ha azon kevesek táborába tartozol akik nem szeretik a nutellát kérlek lapozz tovább, egyéb esetben pedig olvass tovább. Elkészítési idő kb 10 perc +10 perc a csoki máz keményedése. Gyors, könnyű és finom, ja és nem utolsó sorban jól variálható. Sütni nem kell, így bármikor bevethető, ha hirtelen vendégeid lesznek, vagy ha csak valami finomra éhezel.
Hozzávalók:
ét vagy tejcsoki ízlés szerint
nutella
háztartási keksz vagy bármilyen keksz amit szeretsz és nem sós alapú
Elkészítés:
A kocka alakú háztartási keksz azért előnyös mert ilyen szépen, össze tudod rakni egy tálcán, így a csokimáz nem fog lefolyni a tálcára.
Ehhez a tálcányi kekszhez kb.:5-6 kocka étcsokit kell felolvasztani , én most a húsvéti nyúlcsoki készletből olvasztottam. Természetesen vízgőz felett olvasszuk és amikor már majdnem elolvadt, keverjünk hozzá két evőkanálnyi nutellát. Majd a gőzről levéve, keverjük szépen sima krémmé.
Amikor ilyen csinos krémet kapunk, öntsük nyakon a kekszeket.
Majd szépen egy késsel simítsuk el a csokimázat a kekszek tetején.
Lehet akár most egy újabb sor kekszet rátenni, de én most így hagytam és hűtőbe téve 10 perc alatt megszilárdult a csokim.
Kézzel szépen szét lehet törni a kekszeket.
És már akár lehet is fogyasztani.
Variációk: ha a tetejére is teszünk kekszet akkor töltött keksz lesz. Ha édes keksszel készítjük még omlósabb lesz – még gyorsabban fog elfogyni. A csokikrém felkenése után lehet még rá darabolt mogyorót is szórni. Tovább nem is ragozom. 🙂
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: