A vasárnapi süti ennél már nem is lehetne könnyebb. Ez egy nagyon szuper bögrés recept, nem csak azért mert jól variálható, hanem mert elkészíteni is könnyű. A mai almás meggyes diós csokis verziónkba szerintem minden földi finomságot beletuszkoltunk. Az íze mennyei lett. És nem azért mondom, de az ovis korosztályú lányaim, a munka nagy részét átvállalták. A kimért alapanyagokat ők öntögették a keverő tálba, vajazták a tepsit, és pakolták a tészta tetejére a finomságokat. Az összeállítás 10 perc a sütés 20 perc. Az alapreceptet itt találod.
Recept – 23*28 cmes tepsihez
2 bögre liszt
1 bögre porcukor
1 tojás
1 csipet só
1 zacskó élesztő
1 bögre tej
fél bögre olaj
1 evőkanál kakaópor
1 óriási alma
20 dkg magozott meggy
pár szem dió összetörve
3 kocka ét csoki
Tepsi kikenéshez egy kis vaj és liszt.
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük és egy keverő edénybe öntjük. Kikeverjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a tésztát, és megpakoljuk a kockára vágott almával, meggyel, dióval és az apróra vágott csokival. Én az almára szórtam egy pici fahéjat is.
Mehet a sütőbe 180 fokon légkeveréssel 20 perc alatt készre sül, azért néha ellenőrizzük a tésztát.
És már csak szeletelni kell a finomságot.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: