Szira

Bögrés – almás meggyes diós csokis csoda

A vasárnapi süti ennél már nem is lehetne könnyebb. Ez egy nagyon szuper bögrés recept, nem csak azért mert jól variálható, hanem mert elkészíteni is könnyű. A mai almás meggyes diós csokis verziónkba szerintem minden földi finomságot beletuszkoltunk. Az íze mennyei lett. És nem azért mondom, de az ovis korosztályú lányaim, a munka nagy részét átvállalták. A kimért alapanyagokat ők öntögették a keverő tálba, vajazták a tepsit, és pakolták a tészta tetejére a finomságokat. Az összeállítás 10 perc a sütés 20 perc.  Az alapreceptet itt találod.

Recept – 23*28 cmes tepsihez

2 bögre liszt

1 bögre porcukor

1 tojás

1 csipet só

1 zacskó élesztő

1 bögre tej

fél bögre olaj

1 evőkanál kakaópor

1 óriási alma

20 dkg magozott meggy 

pár szem dió összetörve

3 kocka ét csoki

Tepsi kikenéshez egy kis vaj és liszt.

Elkészítés:

A hozzávalókat kimérjük és egy keverő edénybe öntjük. Kikeverjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a tésztát, és megpakoljuk a kockára vágott almával, meggyel, dióval és az apróra vágott csokival. Én az almára szórtam egy pici fahéjat is.

Mehet a sütőbe 180 fokon légkeveréssel 20 perc alatt készre sül, azért néha ellenőrizzük a tésztát.

És már csak szeletelni kell a finomságot.

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!