A frittata egy olasz étel, a tojáslepényt hívják így. Általában serpenyőben készítik zöldségekkel sajttal, de ma már annyi verziót találni a neten, hogy szerintem, mindenki a saját ízlése szerint is el tudja készíteni. Én azért szeretem, mert egyszerű és gyorsan elkészül, laktató és finom. Tepsiben készítem így nem kell felette állni. A zöldségek természetesen variálhatóak, a kolbászt el is lehet hagyni, vagy sonkával helyettesíteni, a sajt szintén variálható -beletesszük -ráreszeljük, vagy csak tálaláskor reszelünk rá sajtot. Most speciel én el is hagytam.
Kisebb üvegtálban készítettem. Nem ragadt le – így a mosogatás is gyerekjáték.
Hozzávalók:
1 cukkini
1 újhagyma
6 tojás
1 dl tej
pár szelet kolbász
só
Elkészítése:
A cukkinit megtisztítottam és felszeleteltem, majd egy pici olajjal meglocsolva, lefedve betettem a sütőbe az üvegtálban 180 fokon 15 percre, így kicsit megpuhul de nem fő szét. A tojásokat a sóval és a tejjel habverővel felvertem. A hagymát tisztítás után apró darabokra vágtam a kolbásszal együtt. Majd az egészet belekevertem a tojásba, és leöntöttem vele a cukkinit. 180 fokon kb 15 percig sütöttem. Érdemes nézni, hogy azért ne égjen oda.
Tálalásnál lehet sajttal kínálni, vagy pirítóssal ki hogyan szereti.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: