Szira

Eperkrémtorta színezve

Ez az a krém amit elég sok gyümölccsel el lehet készíteni és amit a tálalásnál is úgy variálhatunk ahogyan csak szeretnénk. Ez a torta még a Kicsi szülinapjára készült, ő pedig ragaszkodott az eperhez. Egy kis csavar van a krémben, ételfestékkel megszíneztem és így lett 3 színű.

Hozzávalók:

1db  24 cm kör tészta

Tészta:

2 tojás

8 dkg cukor

8 dkg liszt

0,4 dl étolaj

0,4 dl víz

0,5 kanál kakaópor (cukrozatlan)

0,25 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, míg a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük az olajat, a vizet, majd a kakaót is. Ezután felváltva adjuk hozzá a kemény tojáshabot és a lisztet. Végül előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Vagy sütőpapírt használjunk vagy vajazzuk lisztezzük a forma alját és oldalát is.

Eperkrém:

20 dkg  tejföl

2 dl tejszín

1 habfixáló a tejszínhez

8 dkg porcukor

40 dkg eper pürésítve

20 dkg  eper díszítés

1 csomag lapzselatin

Elkészítés:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az epret megtisztítjuk, a díszítéshez kiválogatjuk egy részét. A megadott mennyiségű epret turmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és a tűzhelyen kicsit melegítjük, ne forrjon de legyen már jó meleg. A tejszínhabot a fixálóval kemény habbá verjük és a hűtőbe tesszük. Az eperpüréből kiszedünk kb.: két merőkanálnyit amit elkeverünk a tejföllel. A zselatinlapokat kinyomkodjuk és az enyhén forró eperhez tesszük kevergetjük, hogy szépen feloldódjon, majd levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a tejfölös epret is. Majd pedig a tejszínhabot is beleforgatjuk, szépen elkeverjük. 3 részre osztjuk 3 külön edénybe és ételfestékkel elkeverjük, az egyikbe pirosat tettem attól erősebb rózsaszín színű lett a másikba pedig kék ételfestéket raktam, az lilás színű lett.

A kapcsos forma aljára tesszük a tésztánkat, erre egész epreket teszünk.

Majd sorban ráöntjük az eperkrémeket. Tipp ha egymás feletti rétegeket szeretnénk akkor minden egyes réteg között várni kell, amíg az alsó megszilárdul kicsit azután lehet a következőt ráönteni. Vagy a gyorsabb megoldás mint ahogy én is csináltam. a torta közepére öntöm a krémeket egymás után, így a legalsó krém a torta szélére kerül körbe, körkörösen. Ez a tetején is látszik. Mehet a hűtőbe hülni.

Amikor elkezd megszilárdulni lehet díszíteni. Én most olvasztott csokiba mártott eprekkel dekoráltam, a torta szélére körbe pedig csokirácsot készítettem.

Majd pedig jó étvágyat 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!