Szóval igen, ez egy rubik kocka, és igen tudom, hogy nem tökéletes, de azért nagyon finom volt, és mivel kicsit el is számítottam magamat, így elmesélem, hogyan is készült, hátha más okul belőle.
A koncepció egy gyors torta volt, sima málnakrémmel és csokikrémmel, egyszerű bevonattal ami pasis és ami valahogy apához köthető ha már neki készül a torta. A lányok persze a lovacskás tortától a barbisig minden ötletet bedobtak, de leszavaztam őket. Ostyalapot már nem volt időnk rendelni, így maradtunk ennél a szuper magyar találmánynál ami jó kis fejtörős játék – én az utolsó pár kockát sose tudom kirakni, mindig megfogadom, hogy megnézek róla egy videót aztán persze elmarad. Szóval csak egy kocka alakú sütit kell készíteni – ami azért ne legyen túl kicsi de ilyen nagy se 🙂 különben úgy lehet járni könnyen, hogy kevés lesz az a 4 réteg tészta meg a krém és lehet újra kezdeni, meg izgulni, hogy elég magas lesz -e már, meg hogy végre megdermedt-e már a krém. Aztán lehet szidni magunkat, hogy ezt talán kisebb méretben is elég lett volna, és akkor nem egy hétig ennénk a tortát.
Hozzávalók:
sok sok adag tészta – én ebből a csokisból sütöttem jó pár adagot:
3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
0,8 dl étolaj
0,8 dl víz
1 kanál kakaópor (cukrozatlan)
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, míg a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük az olajat, a vizet, majd a kakaót is. Ezután felváltva adjuk hozzá a kemény tojáshabot és a lisztet. Végül előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Vagy sütőpapírt használjunk vagy vajazzuk lisztezzük a forma alját és oldalát is.
Aztán jöhetnek a krémek -melyeket most nem fogok külön külön leírni csak felsorolom nektek végül is miket dobtam bele a végén már kínomban szombat este. Szóval málnakrém, csokikrém, málnakrém, túrókrém, csokis túrókrém, vanília krém, és itt még nem látszik de egy réteg tejszínhabot is kentem a tetejére a fondant alá.
És akkor lehet kockára vágni merthogy az alap kockám amire a tésztákat sütöttem még mindig nagyobb volt mint a tortám magassága, de azért csak sikerült.
A macerás része most jön, ugyanis persze hogy nem kaptam fekete ételfestéket így a kocka alapja fehér fondant lett, ehhez kellet 5 színt kikevernem. Végül is sikerült.
A fehér fondantból egy alapot nyújtottam és befedtem vele a tortát, ami igazi kihívás volt, és amikor rájöttem, hogy minden színes golyót ki kell nyújtanom és ugyanakkor 9 db kockát kell kivágnom belőle, komolyan megfordult a fejemben, hogy inkább dobókocka torta lesz. De azért közel fél órás kemény munkával csak elkészültek azok a kis kockák is. és egy kis víz segítségével fel is ragadtak a fehér fondantra.
Méreteiben így festett az igazi rubik kocka mellett:
Tanulság:
1 Mindenki felismerte, bár szóvá tették, hogy ki van rakva miért nem kevertem össze.
2 A torta magasságát nem is olyan könnyű növelni, minél magasabb a krémek a súly miatt annál jobban kilapulnak zselatin ide vagy oda.
3 Ha nem elég magas a tortád, nyugodtan főzz hozzá még egy krémet. A sok különböző ízű krém szuperül megfér egymás mellett, mindenkinek nagyon ízlett.
4 Legközelebb dobókocka tortát kap és kb rubikkocka méretű lesz 🙂 és azt is ostyalapon megrendelem 🙂
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: