Egészséges nasi – a fagyasztóból

A barátnőm egyszer azt mondta, hogy a nasi az nasi vagyis nem lehet egészséges. Ezzel mondjuk nem értek egészen egyet mert úgy hiszem, hogy mértékkel minden lehet egészséges. A tény pedig az, hogy a 40 fokban ülök a lakásban és nagyon vágyom valami nasira. Nincs mit tenni ki kell találni valamit. A hűtött dinnyét egy évig látni sem szeretném annyit ettem. A csoki jégkrém és társai pedig túlzott kalóriabombát jelentenek nekem. Pár percnyi hűtőben turkálás után rájöttem, hogy az áfonya, a szilva, és a sárga barack is szuper fagyasztva. A Szilvát és a barackot apróra vágtam, majd áfonyával keverve egy zacskóban bedugtam a fagyasztóba. Egy óra múlva pedig kész is az egészséges nasim. 

Miért jó:

Édes és savanyú is lehet(szilva) ha úgy akarom.

Falatokra van vágva csak bekapom és szopogatom.

Mivel fagyott egyrészt hűsít másrészt mire felolvad a számban az időbe telik, így sokkal tovább tart mintha csokit ennék.

Gyümölcs általában mindenkinél van otthon, és az áruk is megfizethető (mondjuk egy bio valamihez képest amiből 10 dkg kb 2000Ft)

5 perc alatt elkészül – igaz a fagyasztóban azért várni kell rá – de lehet nagyobb adagot is készíteni, hogy másnapra is jusson.

A gyümölcs pedig finom és tele van vitaminokkal is. Na jó azért a fagyit sem dobom ki 🙂 de a fagyasztott gyümölcs előre került a nasi listámon.

Címkék:

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Tovább a blogra »