Szira

A rétes nemcsak édes lehet – túrós sajtos rétes

Túrós rétes a kedvencünk, de néha jó ha nemcsak az édes verzióját készítjük el. Nálunk a túrós – sajtos is mindig elfogy. Ez a leggyorsabb rétesrecept, és igazán még a kezdők sem tudják elrontani. Nem lesz száraz, és nem kell órákig gürizned a konyhában, de lehet, hogy a családtagok hamar újabb adagot fognak követelni.

Hozzávalók: 

1 csomag fagyasztott réteslap (4 lap)

100g túró (lehet kicsit több is 200g)

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál búzadara

1 tojás

 

100g -200g reszelt sajt

olvasztott vaj +olaj

Elkészítés:

A túrót a tejföllel, tojással és a búzadarával összeturmixoljuk. A búzadara azért fontos, hogy ami levet a túró ereszt azt magába szívja, így a töltelékünk nem fog mindenfele kifolyni. Egy tiszta konyharuhát bevizezünk és jól kicsavarjuk, erre ráterítjük az első réteg réteslapot. Megkenjük az olvasztott vaj és olaj keverékével, vékonyan, majd rátesszük a következő réteslapot, egészen addig míg a negyedik réteslapot is meg nem kentük. Ez nagyon fontos része a sütésnek ha kimarad a tészta kiszárad és semmilyen sem lesz. A kikevert túrókrémünket ráöntjük és szépen eloszlatjuk a tészta tetején. Az egyik oldalon szabadon hagyunk 2-3 cm széles csíkot. Ez lesz majd az alja errefelé fogjuk feltekerni. Majd megszórjuk a reszelt sajttal ezt is szépen eloszlatva, hogy mindenhova jusson. Majd óvatosan feltekerjük a konyharuha segítségével. A végén az aljára kerüljön a tészta széle és így tesszük a tepsibe, amibe előzőleg sütőpapírt tettünk. Persze előtte a tetejét is megkentem a vajas olajos keverékkel. Most nem volt előmelegítve a sütőm, de légkeveréssel 180 fokon 30 perc alatt megsült, előmelegítve szerintem 20 perc is elég. Amikor szép világosbarna színe lesz már lehet is kivenni.

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!