Szira

Túrós rétes a kihagyhatatlan finomság – fagyasztott réteslapból

Túrós rétes, fahéjas szilvalekvárral vagy idény gyümölccsel vagy csak úgy simán. Ahogy te akarod, amikor te akarod, és olyan gyorsan ahogyan te akarod. Ez a leggyorsabb rétesrecept, és igazán még a kezdők sem tudják elrontani. Nem lesz száraz, és nem kell órákig gürizned a konyhában, de lehet, hogy a családtagok hamar újabb adagot fognak követelni.

Hozzávalók: 

2 csomag fagyasztott réteslap ( nálam egy csomagban 6 lap volt)

400g túró

2 evőkanál tejföl

2 evőkanál búzadara

2 tojás

2 zacskó vaníliás cukor

130 g porcukor

olvasztott vaj +olaj

ízlés szerint mazsola, lekvár, gyümölcs

Elkészítés:

A túrót a tejföllel, tojással és a cukrokkal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a búzadarát is. Ez azért fontos, hogy ami levet a túró ereszt azt magába szívja, így a töltelékünk nem fog mindenfele kifolyni. Egy tiszta konyharuhát bevizezünk és jól kicsavarjuk, erre ráterítjük az első réteg réteslapot. Megkenjük az olvasztott vaj és olaj keverékével, vékonyan, majd rátesszük a következő réteslapot, egészen addig míg a negyedik réteslapot is meg nem kentük. Ez nagyon fontos része a sütésnek ha kimarad a tészta kiszárad és semmilyen sem lesz. A kikevert túrókrémünk felét ráöntjük és szépen eloszlatjuk a tészta tetején. Az egyik oldalon szabadon hagyunk 2-3 cm széles csíkot. Ez lesz majd az alja errefelé fogjuk feltekerni. Én tettem rá egy csík fahéjas szilvalekvárt (recept itt) is.

Majd óvatosan feltekerjük a konyharuha segítségével. A végén az aljára kerüljön a tészta széle és így tesszük a tepsibe, amibe előzőleg sütőpapírt tettünk. A másik tekercset is elkészítjük. Majd nem túl közel betesszük azt is a tepsibe. Én a harmadikat túrós sajtosnak készítettem el (recept itt), és így tettem a sütőbe őket. Persze előtte a tetejüket szintén megkentem a vajas olajos keverékkel. Most nem volt előmelegítve a sütőm légkeveréssel 180 fokon 30 perc alatt megsült, előmelegítve szerintem 20 perc is elég. Amikor szép világosbarna színe lesz már lehet is kivenni.

Azt mondják hidegen könnyebb szeletelni, de az az igazság, hogy én melegen imádom a rétest, így most sem vártuk meg, hogy kihűljön. Ami biztos, hogy másnapra szépen megpuhul az enyhén ropogós tésztája is.

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!