Szira

Diós – meggyes muffin érzéki finomság

Szóval muffin már megint. Tudom. De imádom és olyan jól lehet vele kísérletezgetni. A meggyhez pedig nagyon jól passzol a dió ízvilága. érdemes kipróbálni. Szülinapra mentünk – és oda sütöttem ezt a finomságot – de azért másnap sütöttem itthon is egy adagot – mondanom sem kell, hogy hírmondója sem maradt a sütinek. 🙂 Kezdők is bátran nekiállhatnak, semmi ördöngösséget sem kell csinálni, és szinte percek alatt készen van – csak be kell zsebelni a bókokat. Egy adagból  16-18db muffin lesz

Recept:

 

1 tojás

0,8 dl tej

0,8 dl olaj

120 g cukor

170 g liszt

300g magozott meggy

200 g  durvára tört dió – de persze darált dióval is működik a recept

1 csipet só

0,5 zacskónyi sütőpor

Elkészítés:

A dió és a meggy kivételével kimérem a hozzávalókat és egy edényben kikeverem én géppel szoktam. Hozzáadom a diót és a meggyet.

Egy evőkanállal óvatosan összekeverem, hogy azért a meggy ne legyen pépes.

Így most kicsit furi – de nagyon finom lesz ha kisül. Lehet adagolni a muffin papírokba, mivel fel fog jönni a tészta érdemes csak 3/4 ig vagy félig tölteni. Aztán előmelegített sütőben 15-20 perc alatt 180 fokon légkeveréssel süthetjük is.

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!