Szóval muffin már megint. Tudom. De imádom és olyan jól lehet vele kísérletezgetni. A meggyhez pedig nagyon jól passzol a dió ízvilága. érdemes kipróbálni. Szülinapra mentünk – és oda sütöttem ezt a finomságot – de azért másnap sütöttem itthon is egy adagot – mondanom sem kell, hogy hírmondója sem maradt a sütinek. 🙂 Kezdők is bátran nekiállhatnak, semmi ördöngösséget sem kell csinálni, és szinte percek alatt készen van – csak be kell zsebelni a bókokat. Egy adagból 16-18db muffin lesz
Recept:
1 tojás
0,8 dl tej
0,8 dl olaj
120 g cukor
170 g liszt
300g magozott meggy
200 g durvára tört dió – de persze darált dióval is működik a recept
1 csipet só
0,5 zacskónyi sütőpor
Elkészítés:
A dió és a meggy kivételével kimérem a hozzávalókat és egy edényben kikeverem én géppel szoktam. Hozzáadom a diót és a meggyet.
Egy evőkanállal óvatosan összekeverem, hogy azért a meggy ne legyen pépes.
Így most kicsit furi – de nagyon finom lesz ha kisül. Lehet adagolni a muffin papírokba, mivel fel fog jönni a tészta érdemes csak 3/4 ig vagy félig tölteni. Aztán előmelegített sütőben 15-20 perc alatt 180 fokon légkeveréssel süthetjük is.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: