Ez a legfinomabb és legomlósabb pogácsa, de komolyan. A juhtúró sós íze remekül passzol a sajtos pogácsával. Az egyetlen probléma, hogy sose tudok eleget sütni belőle.
Recept:
40 dkg liszt
18 dkg margarin/kocka vaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt (trapista)
20 dkg juhtúró
1 teáskanál só
2 dkg élesztő (kocka élesztő)
1 dl tej+ kiskanál cukor
a tetejére még tojássárgája (elhagyható) és reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet megmelegítem és a cukrot elkeverem benne, majd az élesztőt beletöröm és felfuttatom. Addig a lisztet a túróval a tejföllel a sóval a vajjal és a sajttal elkezdem gyúrni az edényben. Hozzáadom az élesztős tejet, és összegyúrom. 1 cm vastagra nyújtom a tésztát, tetszés szerint szaggatom, majd sütőpapírra teszem és a tetejét sajttal megszórom.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütöm a pogácsát. Jó étvágyat.
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: