Szira

Vaníliás banánkrémes kosárka eperrel

Egy finom süteményhez nem kell feltétlenül valamilyen fontos eseménynek történnie. Néha csak jó érzés sütni. Ennek a tésztának például olyan finom isteni illata van, hogy már azért megérte elkészíteni. Azért elmondom, volt ennek apropója is, mivel kedves Férj lekonfirmált a hétvégén, ezt pedig ugye bár meg kell ünnepelni. Több helyen is. Ráadásul ugyebár többen konfirmáltak utána vendégség az altemplomban, szóval valami mutatós finomságra gondoltam. Így esett rá a választásom.

A kosárka tésztáját nagyon egyszerű és könnyű elkészíteni, kezdőknek is bátran ajánlom. A formába nyomkodást pedig a gyerekek is élvezik azért az ő munkájukat érdemes sütés előtt ellenőrizni. 🙂 A Nagymamám diós habbal készíti, de jól variálható szinte bármilyen krémmel, pudinggal tölthető a gyümölcsökről már nem is beszélve.

Először is a tészta recept.

Hozzávalók (kb.: 28 db lesz belőle):

30 dkg liszt

8 dkg porcukor

1 vaníliás cukor

2 tojás sárgája

20 dkg margarin

1 citrom reszelt héja és egy kis friss citromlé

Elkészítés:

A margarin szoba hőmérsékletű legyen, így könnyű elmorzsolni a tésztával. A tojásnak csak a sárgáját használjuk, hogy puha maradjon a tészta. Először a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és jól összegyúrjuk. A formákat előkészítjük nem kell kivajazni vagy olajozni a tészta szépen ki fog jönni belőle.

A tésztából kb.: diónyi darabokat szedünk a kezünkbe és szépen belenyomkodjuk a formákba.

Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon 10-15 percig sütjük. Én közben folyamatosan néztem, hogy pirul e már a tészta, hiszen vékony rétegről beszélünk ami hamar odaég ha nem figyelünk. Kitesszük a tepsit hűlni az asztalra, de a formákból nem azonnal szedjük ki a tésztát.

 

Várjuk meg míg meghűl és meg tudjuk fogni. Ekkor szépen ki tudjuk szedni.

A vaníliás banános krémet – én a lehető legegyszerűbben készítettem el. Egy zacskó vaníliás pudingot készítettem -majd 10 dkg margarinnal és két érett banánnal összeturmixoltam. 

A tetejét tetszés szerint lehet díszíteni, én friss epret választottam, amit félbevágva kicsit a krémbe nyomtam.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!