Szira

Baby unikornis torta- extra csokis nutellás csokikrémmel

Szóval az úgy kezdődött, hogy pár hónapja a neten szembejött velem egy külföldi videó egy ehhez hasonló baby unikornissal. Az szerepelt benne, hogy a már megsütött tésztát hogyan kell összerakni pálcikázni, stb, hogy a végén egy ilyen cuki darabot kapjunk. Ugyan nem tudom milyen krémet kentek ott rá, és milyen tésztát sütöttek, én azért csak összehoztam őt, bár meg kell vallanom első próbálkozásra nem lett azért tökéletes. Ha most újrakezdhetném van amit másként csinálnék.

Ez a nutellás csokikrémmel töltött alapba csokis tésztából készült finomság a nagylányom a 6.-ik születésnapi bulijára utazott, így sajnos extra szép beállított fotóim nincsenek róla. Egy 20 fős gyereksereg mellett ugyanis képtelenség tortafotózást tartani.

Szóval akkor a hozzávalók, két nagyobb féltojás alakú tészta egy kisebb félkör alakú tészta és a lábának 4 pici rúdszerű darab.

Én ezt a csokis tésztát sütöttem hozzá:

Hozzávalók:

6 tojás

30 dkg cukor

30 dkg liszt

1,5 dl étolaj

1,5 dl víz

2 kanál kakaópor (cukrozatlan)

1 kávéskanál szódabikarbóna

ízlés szerint apróra vágott csokoládédarabok

Elkészítés:

A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, míg a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük az olajat, a vizet, majd a kakaót és a szódabikarbónátot is. Ezután felváltva adjuk hozzá a kemény tojáshabot és a lisztet. Végül belekeverjük a csokoládé darabokat is. Én fóliából készítettem elő a formáimat mivel nincs tojásformám ekkora sütihez. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. 

Nutellás csokikrém:

hozzávalók:

300g nutella

2dl tejszín kemény habbá verve (érdemes habfixálót használni)

100g mascarpone

3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét kakaóport és a nutellát is. Kicsit hűtőbe tesszük.

Fondant elkészítését itt találod.

Mascarpone krém

hozzávalók:

250 g mascarpone

250 g vaj

5 ml mandula aroma

100 g porcukor

elkészítése:

A hozzávalókat habosra keverjük, ha a vaj kicsapódik akkor gőz fölött kicsit melegítjük és utána szép krémesre lehet keverni. A vaj miatt nem hófehér hanem picit krém színű lesz.

Így elnézve ezt a fotót elég mókásan fest:) Szóval a torta összeállítása a következő. a tálca egyik végébe tesszük a félgömb alakú tésztánkat én ezt mint egy tortát töltöttem meg krémmel két rétegben. A videóban egy kartonra ragaszt fa spatulát a készítő de nekem valahogy nem ment ez a ragasztósdi így enyhén ferde szögben szórtam bele saslik pálcikákat 3 db ot a tésztába és erre illesztettem rá először a tojás alakú tészta egyik felét. Krémmel lekentem és rátettem a másik felét is. Sajnos közben nem sikerült fotóznom. De utána így festett. Ekkor kérdezte meg először a férjem, hogy ugyan mi a jó istent csinálok én a tortasütés helyett. 🙂

Faragtam 4 lábacskát melyet odaillesztettem a félkörhöz, és lekentem a vajas mascarpone krémmel. Most azért már kezd pofásodni kicsit. A krém egyetlen hibája, hogy nem tudtam olyan simára kenni mint a videóban, így kicsit betettem a hűtőbe pihenni és kikevertem egy adag kemény tejszínhabot, amivel később átkentem. Közben elkészítettem fondantból a füleit amibe két két fülpiszkálót szúrtam, és így rögzítettem a tortához. A szeme és az orra készült még fondantból.  Lassan de biztosan alakul ez a lovacska.

Szóval akkor unikornis vagyis kell neki egy szarv. 4 db répaformára gyurmázott fondantot kell összecsavarni és egy saslik pálcikára rászúrni. Azzal fogjuk a tésztához rögzíteni. Lehet kapni csillogós aranyport ami ehető, azzal szépen lekentem.

Itt már a sörény és a farkinca díszítés is fent van. Kemény habbá vert tejszínhabot színeztem, és formanyomóval vittem fel a krémre, majd ehető gyöngyökkel megszórtam. Az a jó hogy itt már úgy variálja az ember ahogyan szeretné. Mutatok még pár másik szögből fotózott képet róla, nézzétek el, hogy a konyhaasztalom még kupis. Gyorsan kellett fotóznom mert az ünnepelt is a lakásban tartózkodott – eléggé kíváncsi állapotban.

Hátulról is nagyon mutatós lett.

Szemből mondjuk kicsit bamba 🙂 🙂

Az íze pedig nagyon finom volt és jelentem a 6 éves gyerekseregnél is nagy sikert aratott. Ja igen és azért idelinkelem a videót amin jól nyomon követhető a készítés – de mint látjátok nem kell feltétlenül ragaszkodni hozzá.

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!