Annyi de annyi recept és cikk foglalkozik a bon-bon készítéssel, hogy nézzétek el nekem, de én nem fogom ismételni őket. Most maradunk a szilikon formáknál amiket egyébként nagyon szeretek, mert sokrétűen lehet használni őket. Viszont továbbra sincs ételhez való hőmérőm – de ez nem tántorít el attól hogy egyszerű mini nyulakat készítsek – természetesen nem fogok velük díjat nyerni, de a lányaim húsvéti muffinját és tortáját tökéletesen tudom díszíteni.
Szóval szükségünk lesz egy szilikon formára és csokira. Mi most húsvétin dolgoztunk, és kék marcipánt (tetszés szerint fondantot) is használtunk:
A marcipánnal könnyű a dolgunk. A gyerkőcök szépen puhára gyurmázzák majd a szilikon formákba gyömöszölik. A felesleget segítettem eltávolítani, késsel levágtam és előtte egy gondolatnyi olajjal kikentem a formát, biztos ami biztos alapon nehogy beleragadjon. Egy tíz perces hűtőben állás után szépen ki is lehetett szedni a kész műveket.
A csokinál két edényt használtam egyben, az alsóba vizet forraltam a felsőben pedig folyamatos kevergetés mellett olvasztottam a csokimat. Hőmérő híján ránézésre. Először próbálkoztam az olvasztás visszahűtés, újraolvasztással – de ez a temperálós folyamat sajnos így nem működött. Így maradtam a sima olvasztásnál, amikor már szép fényes és folyós volt, öntöttem is a formába. Így ezek most nem töltött bonbonok hanem sima kis csokinyulak és tojások lettek. Készítettem olyan tojásokat ahol egy réteg csokit öntöttem a formába majd egy vékony réteg marcipánt tettem rá és újra leöntöttem csokival.
A második adag még hűl a hűtőben, mert ugyebár a hűtést senki sem felejti el 🙂 Ez az első két próbálkozásunkból van, nem is olyan rossz 🙂 A többi képet majd hozom, addig is ha te is szereted a szilikonos formát nézd meg, hogyan készül a szappan, vagy a zsírkréta. Ha pedig egy finom húsvéti diós répatorta receptet keresel itt megtalálod.
Frissítés, egy szép új kép amin már fényes a csoki 🙂
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: