Igen, kipróbáltam. Már nagyon izgatta a fantáziámat milyen íze is lehet a zabpehelylisztnek, és azt kell mondanom nem okozott csalódást. Finom süteményt lehet belőle készíteni, és ez egy egészen diétás receptre sikeredett. Igazából sokszor készítek úgy ételt, süteményt, hogy nem követem a receptet, vagy magam találok ki egyet, hát ez is ilyen. Ami biztos a kevés cukor (édesítővel is készítheted, én nem szeretem az édesítők ízét) miatt nem egy kimondottan édes sütemény, de a nagylányomnak nagyon ízlett.
Ebből a mennyiségből egy tepsinyi, vagyis 12 db muffin lett:
200g zabpehelyliszt
4 kávéskanálnyi cukor
3 dl tej
2 evőkanál olaj
1 csipet só
1 késhegyni szódabikarbóna
0,5 csomag sütőpor
1 tojás
1 evőkanálnyi kakaópor(cukrozatlan)
6 szem szilva
Elkészítés:
A hozzávalókat kivéve a szilvát, egy edénybe teszem, én kézi habverővel szoktam összedolgozni a tésztát. A szilvát, apró darabokra vágom és a végén keverem a masszához. Majd megtöltöm a muffin papírt és mehet is az előmelegített sütőbe, 180 fokon légkeveréssel kb 15 perc alatt készre sütöm. Kicsit szárazabb tésztájú mint a többi muffin receptem, de nagyon finom. Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. 🙂
Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: