Szira

Isteni brokkolifasírt köretként vagy főételként

Tudom a brokkolival sokan nincsenek kibékülve, főleg gyermekkorban, pedig nagyon fontos zöldség. Magas a C és K vitamin tartalma és rengeteg a pozitív élettani hatása. És akkor hoztam is belőle nektek egy szuper új receptet, amit a kedvünk és az ebédünk szerint bátran variálhatunk. A brokkolifasírt nagyon hasonlít a hagyományos fasírthoz de, hús helyett előfőzött brokkolival készül. Nem igényel különleges összetevőket és gyorsan el lehet készíteni. Tökéletes kiegészítő körete a krumplipürének vagy rizsnek is. Önmagában pedig főételként is megállja a helyét egy húsmentes napon, akár egy carbonara szósszal. Ráadásul egy zöld golyót még a gyerekeknek is könnyebben adjuk el valamilyen fantázia néven.

finom2

Hozzávalók (kb 20 kisebb -normál golyó)

450 g brokkoli (lehet fagyasztott is)

3 kisebb vékony szelet kenyér

fokhagyma, vöröshagyma, só, bors,

1 tojás

prézli

Elkészítés:

A brokkolit puhára főzöm egy kis sós vízben. A hagymákat ízlés szerinti mennyiségben megpucolom és apróra szeletelem, aki akarja reszelheti is. A kenyeret vízbe áztatom és kb.: 10 perc után óvatosan kinyomkodva egy edénybe teszem. A leszűrt brokkoli és hagyma is mellé kerül, majd egy egész tojást ráütök. Ízlés szerint jöhet a só és a bors, majd szépen összegyúrom és golyókat formázok belőle. A golyókat prézliben megforgatom. Így fest a golyó és a prézlis golyó:

finom1

Forró olajban kisütöm, és már tálalható is. Ha nem köretként fogyasztjuk nagyon finom a carbonara szósszal, de egy tejszínes sajtos szósz is jól passzol a brokkolihoz. Ha tetszett a bejegyzés néz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban.

finom4

 

Ha tetszett a bejegyzés nézz körül, van még pár ötlet a tarsolyomban. A megosztást pedig köszönöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!